Torvbråten Skole

DATE: 10/21/2021

Den svanemerkede massivtreskolen Torvbråten utmerker seg internasjonalt med sine høye miljøprestasjoner. GRAFT FR-serien oppfyller emisjonskravet og ble brukt som branntetting i bygget.

PROSJEKTDETALJER

ByggherreAsker Kommune
EntreprenørVeidekke Entreprenør
ProdukterFR Akryl, FR Grafitt, FR Trekker'n, FR Gipsmørtel, FR Brannplate & Mineralfiber Bio
Omfangca. 6.700 m2 (bruttoareal)
StedRøyken
FerdigstiltJanuar 2021

 

Det ble bestemt at den tidligere barneskolen Torvbråten skulle erstattes med et nybygg. Omtrent 500 elever og lærere har nå flyttet inn i det splitter nye bygget som består av to fløyer bundet sammen av et stort fellesområde. 17 klasserom og flere spesialrom tiltenkt praktiske fag er fordelt på to etasjer.

 

Elevene har fått et stort uteområde med tilknytning til skog, lysløype og terrengsykkelbane. En ny flerbrukshall ble også bygget bak skolen. Torvbråten skole er bygget til glede for lokalsamfunnet og har blitt internasjonalt anerkjent.

GRAFT produktene er enkle å installere og har den dokumentasjonen vi trengte til dette prosjektet. Vi har også fått god hjelp av Polyseam underveis til å finne gode løsninger i bygget. Bjørn Hansen, Veidekke Entreprenør

Den andre norske svanemerkede skolen

Asker kommune har hatt høye miljøambisjoner til skoleprosjektet. Torvbråten ble bygget etter Passivhusstandarden i Massivtre og labkarbonbetong. Byggeplassen var fossilfri og produkter uten farlige kjemikalier ble brukt. Solceller og overvannsfordrøyning på taket produserer energi for bygget året rundt. Alle gulv blir også varmet opp med vannbåren varme. Barneskolen er den andre i Norge som er svanemerket. Den blir også ansett som et pionerprosjekt for fremtidige bærekraftige skolebygg. Skolen har blitt omtalt av BBC samt mottatt prisen Årets Skolebygg 2021 takket være miljøprestasjonene.

Branntettet med GRAFT

Torvbråten skole ble branntettet med GRAFT FR-serien av Veidekke Entreprenør. Mange av de tekniske gjennomføringene i bygget gikk gjennom konstruksjoner av massivtre. FR-serien er branntestet og innehar godkjent dokumentasjon for passiv brannsikring i massivtre, les mer her.

 

FR Akryl, FR Grafitt, FR Gipsmørtel og FR Brannplate er dessuten emisjonstestet og oppfyller kravene til til M1 eller EC1+. Alle produktene brukt i prosjektet er også oppført i portalen Nordic Ecolabel for byggevarer som kan brukes i svanemerkede bygninger.

Kalkulator