Hvorfor velge GRAFT Passiv Brannsikring

DATE: 10/23/2020

Passive brannsikring må ikke være komplisert, kostbart eller tidkrevende. GRAFT FR-serien tilbyr enkle løsninger som er utviklet og testet slik det faktisk bygges på byggeplassen.

 

 

GRAFT FR-serien har branntekniske godkjenninger som dekker de fleste prosjekter i Norge. Produktene er testet for kabler, rør og åpninger i nærmest alle former og størrelser. Med GRAFT kan du enkelt dokumentere opptil 240 minutters brannmotstand, eller 60 minutter om det er det som kreves.

Garantert kvalitet

Våre sertifiserte FR-produkter basert på høyteknologisk kjemi gir deg garantert kvalitet. Over 10 millioner kroner investeres årlig på forskning, utvikling, tester og sertifiseringer for å velge de mest optimale brannegenskapene.

 

Vi kjører fullskala branntester kontinuerlig. Målet er å teste alt markedet etterspør. Vi lærer stadig mer om hvordan brann oppfører seg og hvilke faktorer som spiller inn. Kunnskapen bruker vi til å videreutvikle brannsortimentet vårt til å bli mest mulig effektivt. I dag er GRAFT derfor et brann-sortiment som er godkjent i de fleste situasjoner.

Slokking av en vellykket branntest for GRAFT FR-serien

Enkle installasjoner

Vi har brukt lang tid på å finne de riktige kjemiske sammensetningene. Nå har vi et sortiment som er enkelt å installere. Flere av produktene er også utviklet for å spare deg tid ute på byggeplassen. Bruker du FR Brannplate kan du tette flere gjennomføringer på kort tid.

 

Vi har også utviklet tydelige montasjeanvisninger som er enkle å forstå. På den første siden finnes generelle retningslinjer for installasjonen. Resterende sider består av detaljtegninger som beskiver alle testede og godkjente løsninger. Følger du disse er du sikker på at du utfører branntettingen i henhold til teknisk forskrift til Plan og bygningsloven. Til høyre ser du eksempel på en løsning for GRAFT FR Trekker’n.

Tips! Med appen NOBB skanner finner du enkelt alle datablad og montasjeanvisninger for produktet ute på byggeplassen. Bare skann strekkoden på produktet og du har alt tilgjengelig på mobilen din.

Dokumenter brannmotstanden

 

FR-serien har gyldige ETA’er (European Technical Assessment) med testede og godkjente løsninger. Vi tester brannmotstanden, sender resultatet til et tredjepartsorgan som sender oss en ETA i retur. Disse er godkjent i hele EU og dokumenterer brannmotstanden til produktene. All dokumentasjon finner du enkelt her på våre hjemmeside. I tillegg er den tilgjengelig i  NRF-, EL-, og EFO databasene, samt hos ProductXchange.

 

Enkel montering og tilgjengelig dokumentasjon effektiviserer prosjektet. Dessuten er FR-serien utviklet med strenge krav til kvalitet og gir derfor et varig resultat.

Kalkulator