Hvilket brannprodukt skal jeg velge?

DATE: 11/05/2020

Du kan velge mellom 12 GRAFT produkter når du skal velge løsning til brannprosjektet. Men hvor starter du? Her får du oppskriften.

 

I de fleste tilfeller avhenger produktvalget av fire forhold

  1. Hvilken konstruksjonstype har du?
  2. Hvilken type gjennomføring har du?
  3. Hvilken størrelse og konfigurasjon har utsparingen?
  4. Hvilken brannmotstand skal installasjonen ha?

 

Når dette er kartlagt er du klar til å finne riktig løsning utfra din situasjon. Vi kan altså ikke gi deg fasitsvaret her og nå, men her får du en generell guide.

Lineære fuger

For lineære fuger har vi produktene FR Akryl, FR IPT, FR Brannplate og FR Gipsmørtel. FR Akryl og IPT kan brukes i gips, betong og mur konstruksjoner opptil 30mm fugebredde. IPT er den eneste løsningen vi har til veldig fuktige områder. For større fuger anbefaler vi FR Brannplate i vegger og FR Gipsmørtel i dekker.

Tekniske gjennomføringer

For branntettinger av tekniske gjennomføringer har GRAFT mange alternativer. FR Akryl, FR Gipsmørtel og FR Brannplate er allsidige løsninger som kan brukes på de fleste typer rør og kabler. FR Akryl brukes på mindre utsparinger med en gjennomføring eller kabler i bunt. FR Gipsmørtel og FR Brannplate brukes på større utsparinger med over 30mm fri avstand mellom bygningsdel og omliggende konstruksjon med en eller flere gjennomføringer (ofte i kombinasjon med FR Rørstruper). Brannplaten er den raskeste løsningen i tillegg til at den kan brukes på fuktige områder.

 

I tillegg har vi FR Grafitt som brukes for vanskelige gjennomføringer som FR Akryl ikke klarer. FR Rørmansjett er en rask løsning for å tette mindre utsparinger rundt plastrør i alle størrelser.

 

Hvis du skal trekke gjennom plastrør eller flere kabler anbefaler vi FR Trekker’n. Da har du i tillegg muligheten til å etter-trekke kabler og rør i fremtiden noe som ofte lønner seg på bygg i utvikling.

Spesialtilpassede løsninger

Vi har også flere produkter utviklet for et spesifikt bruksområde. For branntetting av ventilasjonskanaler har vi FR Brannspjeld. For branntetting av elektriske veggbokser har vi FR Grafittplate. Skal du branntette tappevannsbokser kan du bruke FR Brannkitt med samme navn. Du kan også bruke FR Brannkitt Ø15mm som en «siste utvei» for enkelte gjennomføringer der utsparingen er for liten for de andre løsningene.

 

Fortsatt ikke sikker på hvilken løsning du skal velge? Kontakt oss i dag, så hjelper vi deg.

Kalkulator