Horten VGS

DATE: 10/21/2021

Vinneren av BREEAM Awards 2019 med Outstanding sertifikat er tettet med GRAFT produktene av Veidekke Entreprenør.

PROSJEKTDETALJER

ByggherreVestfold Fylkeskommune
EntreprenørVeidekke Entreprenør
ProdukterAkryl, MSP Ultimate, IPT Multi, FR Akryl, FR Grafitt, FR Rørstruper, FR Trekker'n, FR Brannplate & Mineralfiber Bio
Omfang18.000 m2 (bruttoareal)
StedHorten
FerdigstiltJuli 2019

Nye Horten Videregående Skole består av fem etasjer og rommer opptil 1400 elever og lærere. Skolen er utstyrt med flere klasserom, personalrom, kantine, auditorium, bibliotek og spesialrom for yrkesfag. Man finner også verdens største vindeltrapp i massivtre inne i bygget, en av mange detaljer som gjør skolen unik.

 

Uteområdet preges av grønne områder med stier som er flettet naturlig sammen med den nærliggende parken Lystlunden. Flere sittegrupper, lekeplass, fotballbane og en volleyballbane finnes også rett utenfor skolen.

 

BREEAM Outstanding sertifisert skole

Horten Videregående Skole er det første norske skolebygget som har fått sertifikatet BREEAM Outstanding. Det høyeste internasjonale miljøsertifikatet et bygg kan oppnå. Hvor bærekraftig byggeprosessen har vært, hvor godt bygget svarer på brukerens behov samt energieffektiviteten er faktorer som bedømmes. Horten VGS vant beste offentlige byggeprosjekt i BREEAM Awards i 2019 for sine gode løsninger.

Massivtre, lavutslippsbetong, trevirke og stål med høy resirkuleringsgrad er brukt i bygget. Solcelleanlegg på taket, geobrønner for oppvarming og plusshuskvalitet er andre tiltak som er gjort for å oppnå sertifiseringen. Byggeplassen var fossilfri og fikk klimagassreduksjon på 40% sammenlignet med et referansebygg.

Se video av skolen her.

Branntettet med GRAFT

Veidekke valgte GRAFT som passiv branntettingssystem i skolebygningen. De har branntettet flere forskjellige gjennomføringer i konstruksjoner av gips, betong og massivtre. I tillegg til å oppfylle brannkravene, er GRAFT produktene lydklassifisert og isolerer opptil 62 dB RW. Produktene er dessuten emisjonstestet og oppfyller kravene til BREEAM-NOR prosjekter til høyeste klassifisering.

Fugemassene Akryl og MSP Ultimate er også brukt for finfuging i karmer og hulrom. De to fugemassene har forskjellige bruksområder, men har begge gode klassifiseringer innen både emisjoner og lydisolasjon.

Foto: Hundven-Clements Photography

Kalkulator