Nå med godkjente løsninger for massivtre

DATE: 08/24/2021

FR-serien introduserer godkjente løsninger for passiv brannsikring av vegger og dekker av massivtre og krysslaminert tømmer.

Økende behov

Bruken av massivtre og krysslaminerte trekonstruksjoner blir stadig mer populært i byggebransjen. Det er derfor et økende behov for gode branntekniske løsninger som forhindrer spredning av røyk og flammer i åpninger og gjennomføringer i trekonstruksjoner.

GRAFT har gjennomført flere branntester med forskjellige produkter fra FR-serien. Bildet til høyre viser slokningsarbeidet etter en av testene i vegg. Branntestene var vellykket og vi har nå gleden av å tilby godkjente løsninger for massivtre.

Godkjente løsninger

Vi har testet tomme utsparinger, samt utsparinger med gjennomgående stålrør, kobberrør, komposittrør, trekkerør plastrør og kabler. Følgende produkter har oppdaterte montasjeanvisninger med godkjente løsninger i massivtre:

  • FR Akryl
  • FR Grafitt
  • FR Brannplate
  • FR Rørmansjett
  • FR Trekker’n

 

Alle datablad og godkjenninger for produktene er oppdatert og kan lastes ned her. Dokumentene er også oppdatert i databasene NOBB, NRF, EFO og Cobuilder Collaborate.

Bedre godkjenninger for tradisjonelle konstruksjoner

Vi har ikke kun testet produktene våre i massivtre. I tillegg har vi forbedret våre eksisterende løsninger i andre konstruksjoner. Nye tekniske gjennomføringer er også testet, blant annet:

Kalkulator